<< zpět

VÁNOČNÍ TOMBOLA PRO DOBROU VĚC

Před Vánoci proběhla mezi zaměstnanci ve Válcovně trub Třineckých železáren tombola. Díky které se vybralo neuvěřitelných 75 000 korun pro Tobiáška. Tyto finance plánuje rodina použit na speciální vozík, který je navržen pro pohodlí a bezpečí dítěte.

Tobiášek trpí velmi vzácnou nemocí, která byla zjištěna u pouhých 26 dětí na celém světě. Jedná se o velmi vzácný syndrom, který s sebou přináší spoustu onemocnění a zdravotních komplikací a mezi ně patří těžká hypotonie, opožděný mentální i motoricky vývoj (momentálně je mezi 4 až 6 měsícem), problémy s růstem a příjmem stravy, těžká spánková apnoe a tachypnoe (výpadky dechu ve spánku a zrychlené dýchaní), doživotní imunodeficit, vada očí, reflux, vrozené onemocnění kůže (defekt hlavičky), cysta v mozku a spoustu dalších problémů. Ve svých dvou a půl letech se začal občasně plazit a sedat si sám, i když má těžkou kyfózu páteře.

Předání šeku rodině proběhlo v rámci akce rozsvícení vánočního stromečku, na které je předali vedoucí provozu Daniel Szotkowský a šéf místních odboru Martin Frömel.

Chtěli bychom tímto všem zaměstnancům jež se tomboly zúčastnili poděkovat.